Ключовото "бойно поле" между Тръмп и Харис ще е щатът Пенсилвания

Getty Images, архив
share

Пенсилвания се превръща в ключово "бойно поле“ в надпреварата за Белия дом, а претендентите на двете основни партии в САЩ за висшия държавен пост: Камала Харис и Доналд Тръмп, отделят все повече внимание и ресурси на щата, отбелязват в редакцията на Bloomberg, цитирана от "Фокус".

Пенсилвания, най-населеният от т.нар. "колебаещи се щати" с 19 гласа на избирателната колегия, многократно е привличал посещения от кандидатите за президент на Демократическата и Републиканската партия през последните седмици, припомня агенцията.

Отношението на двамата към Пенсилвания като по-важен щат от други подчертава важността му. През 2016 година там имаше ожесточена битка и Тръмп спечели с минимална разлика - по-малко от 3/4 от един процентен пункт. Напрежението продължи и през 2020 година, когато настоящият президент на САЩ Джо Байдън също спечели с минимална преднина.

Тръмп съобщи, че с Харис са се споразумели на дебатите на 10.09 микрофоните да са изключени, когато не говорят

Надпреварата в Пенсилвания е микрокосмос на цялата президентска кампания. Тръмп и Харис са активни в щата, тъй като се стремят да се справят с икономическите предизвикателства, причинени от високите цени и опасенията за работните места и заплатите. Обръщат специално внимание на работниците в западната част на щата. Освен това и двамата кандидати се стремят да привлекат гласове от независими избиратели и жители на предградията около Филаделфия.

Bloomberg подчертава, че значението на щата ще стане още по-голямо във вторник, когато град Филаделфия ще бъде домакин на може би единствения дебат между Харис и Тръмп.

Водещи новини

Още новини