Тим Уолз прие номинацията на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ

Getty Images
share

Тим Уолз, избран от Камала Харис да ѝ бъде подгласник на президентските избори в САЩ през ноември, прие официално номинацията на демократите.

"Най-голямата чест в живота ми е да приема номинацията ви за вицепрезидент на САЩ", каза той на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго. Речта му бе излъчена пряко по големите американски новинарски телевизии. Шейсетгодишният губернатор на Минесота получи бурни аплодисменти от публиката в залата на "Чикаго Булс", където произнесе речта си.

"Всички сме тук тази вечер по една прекрасна, проста причина - обичаме тази страна", каза той. Делегатите издигнаха вертикални плакати с надпис "Треньор Уолз" в червено, бяло и синьо. "Благодаря ви, че внесохте радост в тази битка", добави той.

Кандидатът на Харис за вицепрезидент прие да дебатира с кандидата за вицепрезидент на Тръмп

Уолз разказа за детството си в Небраска, за кариерата си на учител и треньор по американски футбол в Минесота. Когато обясни за трудностите, които са срещнали със съпругата си при зачеването на дъщеря си Хоуп, дъщеря му изобрази сърце с пръстите си и го постави на гърдите си. Синът му, Гъс, се разплака, докато гледаше как баща му говори, и извика: "Това е моят баща!".

В речта си Уолз благодари на президента на САЩ Джо Байдън за "четирите години на силно, историческо лидерство" и на Харис "за доверието, което ми гласува, и за това, че ме покани да участвам в тази невероятна кампания", съобщава БТА.

Водещи новини

Още новини