САЩ: Намираме се в критичен момент за региона на Близкия Изток

YouTube
share

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разговаря вчера с лидерите на Катар и Египет относно усилията за деескалация на нарастващото напрежение в Близкия изток, предаде ДПА, като се позова на изявление на говорителя на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2411

Блинкън разговаря с министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и с министъра на външните работи на Египет Бадр Абделати, съобщи говорителят на ведомството. През последните няколко дни Блинкън разговаря също със свои колеги от региона и от целия свят, за да предаде "принципно послание", каза Милър.

"Намираме се в критичен момент за региона и е важно всички страни да предприемат стъпки през следващите дни, за да се въздържат от ескалация и да успокоят напрежението", заяви той. САЩ са обезпокоени от сегашния риск от ескалация на конфликта, добави Милър.

В отговор на убийството на Хания: Бенямин Нетаняху е заплашен от елиминиране

"Ескалацията не е в интерес на никого. Тя не е в интерес на нито една държава. Тя не е в интерес на региона и със сигурност не е в интерес на милионите цивилни, които просто искат да живеят своя живот без насилие и конфликти", отбеляза говорителят на Държавния департамент.

Възпирането е важна част от насърчаването на деескалацията, подчерта Милър.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2411

Водещи новини

Още новини