Камала Харис започва кампания в опит да спечели гласоподаватели, отблъснати от Тръмп

Getty Images/Guliver
share

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис днес обави началото на кампания „Републиканци за Харис“ в опит да привлече републикански гласоподаватели, отблъснати от републиканския кандидат на президентските избори Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Тази програма ще бъде „кампания в кампанията“ според щаба на Харис и ще използва авторитета на известни републиканци, които да активират своите мрежи и да поставят ударението върху редови избиратели, които са подкрепяли на първичните избори на републиканците Ники Хейли.

„Републиканци за Харис“ ще стартира идната седмица с прояви в щатите Аризона, Северна Каролина и Пенсилвания.

Републиканци, подкрепящи Харис, ще бъдат на предизборни митинги заедно с нея и нейния подгласник, който предстои да бъде определен. 

Камала Харис и Доналд Тръмп спорят коя телевизия да бъде домакин на предизборния им дебат

Щабът на Харис се опитва да създаде условия, предразполагащи републикански гласоподаватели да гласуват за нея. Ще се разчита главно на контакти между републиканци, които да убеждават съпартийци.

„Екстремизмът на Тръмп е отровен за милиони републиканци, които вече не вярват, че партията на Доналд Тръмп представлява техните ценности“ и ще гласуват срещу него през ноември, каза сътрудникът на Харис Остин Уедърфорд, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини