Мнозинството от демократите в Съединените американски щати: Камала Харис ще бъде добър президент

Getty Images, архив
share

Тъй като президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск да се откаже от кандидатурата си за преизбиране, повечето демократи вярват, че неговият вицепрезидент ще стане добър държавен глава. Това показват резултатите от проучване на Центъра за изследване на обществените въпроси AP-NORC, публикувани от Associated Press и цитирани от "Фокус". 

Проучването установи, че около 6 от 10 демократи смятат, че Камала Харис би се справила добре на най-високия пост. Приблизително 2 от 10 демократи не вярват, че това ще се случи, други 2 не могат да преценят.

Впечатляващият завой на Джей Ди Ванс - кой е кандидатът за вицепрезидент на Доналд Тръмп?

"След фиаското на Байдън от дебата на 27 юни много демократи насаме и дори открито се надяваха, че Харис ще се намеси и ще замени Байдън като кандидат за президент на партията, надявайки се тя да има по-добри шансове срещу кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп. От своя страна Харис остана напълно лоялна към Байдън, като беше един от най-яростните му защитници след катастрофалните резултати от дебата“, пише изданието.

Медиите отбелязват, че като цяло американците са скептични за това как Харис ще се справи с работата в Овалния кабинет. Така само около 3 от 10 възрастни американци като цяло казват, че Харис би свършила добра работа като президент. Около половината казват, че Харис няма да се справи със задачата.

Водещи новини

Още новини