Джей Ди Ванс приветства призива на Тръмп за единство

share

Избраният от Доналд Тръмп за негов кандидат-вицепрезидент - Джеймс Дейвид Ванс, приветства снощи поведението на претендента на Републиканската партия за президент на САЩ при опита за убийството му в събота, предаде ДПА.

Джей Ди Ванс произнесе реч на националния конгрес на републиканците в град Милуоки, щата Уисконсин.

"Той е способен в един момент да се изправи непоклатимо срещу убиец, а в следващия да призове за национално изцеление. Той е обичан баща и дядо", заяви Ванс пред аудиторията в първата си реч, след като беше официално номиниран за кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия.

"Казаха, че той е тиранин. Казаха, че той трябва да бъде спрян на всяка цена. И как отговори той? Призова за национално единство, за национално спокойствие, буквално веднага след като убиец едва не отне живота му", каза Ванс по адрес на Тръмп.

Каква би била евентуалната външна политика на Джей Ди Ванс като вицепрезидент на САЩ?

Тридесет и девет годишният сенатор от щата Охайо, който е почти 40 години по-млад от Тръмп (на 78 г.), е смятан за изгряващата звезда на Републиканската партия, посочва ДПА, като припомня, че навремето Ванс е бил противник на бившия президент на САЩ, като дори се е наричал "човек, който никога няма да бъде Тръмп".

Докато популяризира превърналата се в бестселър своя автобиография "Провинциална елегия" (Hillbilly Elegy) през 2016 г., Ванс пише остро есе, в което описва Тръмп като "културен хероин" и "болкоуспокояващо от нов вид", допълва агенцията, цитирана от БТА.

"Мисля, че той е вреден и води бялата работническа класа към едно много мрачно място", заявява Ванс в интервю през същата 2016 година. Впоследствие той се отметна от критиките си и с подкрепата на Тръмп спечели място на сенатор от щата Охайо през 2022 г.

Водещи новини

Още новини