Ники Хейли и Рон Десантис призоваха да се гласува за Тръмп на президентските избори

gettyimages
share

Доналд Тръмп бе приветстван на националния конгрес на Републиканската партия от свои бивши съперници, които само преди месеци го засипваха с критики. Тази демонстрация на единство контрастира с все по-големите разделения, които разкъсват Демократическата партия, отбелязва АП.

Бившата посланичка на САЩ в ООН Ники Хейли, която бе последната останала опонентка на Тръмп във вътрешнопартийните избори, се обърна директно към поддръжниците си, след като излезе на сцената под смесица от одобрителни възгласи и освирквания. "Моето послание към тях е просто: Няма нужда да сте съгласни винаги с Тръмп, за да гласувате за него", каза Хейли.

Тя бе последвана от губернатора от Флорида Рон Десантис, някогашен съюзник на Тръмп, превърнал се в съперник на първичните избори, който се опитва да възстанови връзката си с бившия президент, откакто отпадна от надпреварата.

Aко бъде избран за президент, Тръмп мисли да назначи шефа на "Джей Пи Морган" за министър на финансите

"Доналд Тръмп беше демонизиран. Той бе съден. Той бе преследван. И почти загуби живота си. Не можем да го предадем. И не можем да предадем Америка", каза той, пише БТА.

Демонстрациите на единство - типични за подобни политически конгреси, където целта е да се обедини партията след ожесточените първични избори - са в ярък контраст с динамиката при демократите, много от които не са сигурни, че Джо Байдън е правилният избор да се изправи срещу Тръмп на изборите през ноември, отбелязва АП.

Водещи новини

Още новини