Тръмп за Зеленски: Всеки път си тръгва от САЩ с 60 млрд. долара, той е най-великият търговец на всички времена

Getty Images
share

Войната между Русия и Украйна изобщо не трябваше да започва. Това каза Доналд Тръмп по време на предизборен дебат с настоящия американски президент Джо Байдън по CNN. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

Всеки път, когато Зеленски идва в САЩ си тръгва с 60 млрд. долара. Той е най-великият търговец на всички времена. Не го виня. Аз ще уредя нещата между Путин и Зеленски преди да встъпя в длъжност на 20 януари. Ще уредя тази война, заяви Тръмп. 

"Ако имахме истински президент, президент, който… беше уважаван от Путин, той никога нямаше да нахлуе в Украйна", каза Тръмп на Байдън. 

"Давайте. Позволете на Путин да навлезе и да контролира Украйна, а след това да премине към Полша и други места. Да видим какво ще се случи тогава. Той няма представа за какво говори, по дяволите", посочи Байдън в отговор на опонента си. 

Newsweek обяви Тръмп за победител в дебата, Байдън предизвика "дълбока" паника сред демократите

Джо Байдън отново нарече Владимир Путин "военнопрестъпник". "Той уби хиляди хора. Беше ясен за едно, той иска да възстанови това, което е било част от Съветската империя", каза още той. 

Путин иска иска цяла Украйна. Мислите ли, че адът спира до тук? Какво мислите, че ще се случи с Полша, какво мислите за Беларус? Какво мислите, че ще се случи със страните от НАТО, попита Байдън. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

Водещи новини

Още новини