Politico: Във висшите ешелони на Демократическата партия се е вселило "всеобхватно чувство на страх“ от малките шансове на Байдън за втори мандат

Getty Images, архив
share

Във висшите ешелони на Демократическата партия се е вселило "всеобхватно чувство на страх“ относно шансовете на Джо Байдън да спечели втори мандат. Тези настроения засегнаха дори онези фигури и политически стратези, които по-рано изразиха увереност, че настоящият президент на САЩ ще спечели предстоящата битка с Доналд Тръмп, пише Politico, позовавайки се на информирани източници.

През цялата година демократите бяха изправени пред мрачно и изтощително чакане на избори. Но сега, почти пет месеца преди вота, безпокойството се превърна в осезаемо безпокойство. В същото време пропастта между това, което демократите казват публично и това, което споделят насаме с приятели, само нараства, отбелязва изданието, цитирано от "Фокус".

Ще бъде ли осъден Доналд Тръмп? Повечето експерти не вярват в това

"Вие не искате да бъдете човекът, който твърди, че сме обречени или че кампанията е лоша, или че Байдън прави грешки. Никой не иска да бъде този човек“, казва неназован представител на Демократическата партия пред Politico.

Но постоянно лошите резултати от социологическите проучвания за ръководителя на Белия дом и високите залози в изборите "предизвикват паника“.

В същото време, въпреки всичко, Тръмп продължава да води Байдън в повечето колебаещи се щати и да събира повече пари за кампанията си.

Освен това, ситуацията за демократите може само да се влоши с началото на процеса срещу сина на президента в Делауеър, предполага изданието.

Водещи новини

Още новини