Доналд Тръмп: Днес е тъжен ден за нашата страна

Getty images (архив)
share

"Днес е тъжен ден за нашата страна", това каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Скайнюз.

Днес ексдържавният глава застана пред съд в Ню Йорк. Той е обвинен в даване на пари на порнозвездата Сторми Даниълс, която според прокуратурата е получила 130 000 долара, за да не говори за нейната връзка с политика. Сумата е била връчена на актрисата от филмите за възрастни по време на кампанията за Белия дом през 2016 г.

В съдебната зала Тръмп заяви, че делото е режисирано от сегашния президент на САЩ Джо Байдън. По думите му: Този процес е лов на вещици. Неговите организатори са в Белия дом, които са на пряко подчинение на най-лошия президент на САЩ в цялата история на нашата страна.

Според прокуратурата плащането на Даниълс е било част от по-мащабна схема за прикриване на деяния, замислена от Тръмп, бившия му адвокат Майкъл Коен и Дейвид Пекър – бивш изпълнителен директор на издателската компания „Американ медия“, според която те са плащали на хора, разполагащи с информация, която би могла да навреди на Тръмп преди изборите през ноември 2016 г. Тогава той победи кандидатката на демократите Хилари Клинтън.

По-късно думата взе адвокатът на бившия президент по това дело Тод Бланк. Моят клиент е невинен. "Всичко, което чухте досега, (от обвинението), не отговаря на истината. В края на процеса Вие ще се убедите в това", каза още съдебният защитник, обръщайки се към съдия Хуан Мърчън.

Бланк също заяви: Това дело е опит да се попречи на господин Тръмп да спечели изборите за президент на 5 ноември тази година.

Започват встъпителните речи по делото на Доналд Тръмп за купуване на мълчание

 

Водещи новини

Още новини