Барак Обама: Мит Ромни е екстремист

share

Ден преди началото на националния конгрес на Републиканската партия, на която Мит Ромни ще бъде обявен за кандидат на президентските избори през ноември, сегашният президент Барак Обама го обвини в "екстремистки възгледи" в икономическата и социалната сфера, предаде АП.


В интервю Обама твърди, че Мит Ромни не разполага със сериозни идеи за управление, отказва да поеме отговорностите на поста, към който се стреми, и използва на практика нечестни аргументи, които могат след време да се  обърнат срещу него. Според Обама плановете на Ромни ще влошат начина на живот на средната класа и не предлагат никакви перспективи на онези, които се стремят да се присъединят към нея. Барак Обама заявил, че спечели втори мандат, той би искал да постигне компромис с републиканците, които вече са уморени от "най-непродуктивния конгрес в американската история".

Според проучване на АП, направено въз основа на национални анкети, социологически проучвания и разговори в "политически технолози" на Демократическата и Републиканската партия, Барак Обама и Мит Ромни имат почти еднакви шансове да спечелят изборите - в момента за тях биха гласували съответно 47 и 46 на сто от избирателите.

Водещи новини

Още новини