Байдън за Остин: Имам му доверие, но беше грешка, че не каза за влизането си в болница

Getty Images/Guliver
share

Президентът Джо Байдън заяви, че е било грешка в преценката на министъра на отбраната Лойд Остин да не му съобщи за хоспитализацията му миналата седмица, но все още има доверие на шефа на Пентагона, предаде Асошиейтед прес и БТА. 

Говорейки пред репортери по време на обиколката си из местни предприятия край град Алънтаун в щата Пенсилвания, Байдън отговори с "да" на въпроса дали е било грешка в преценката на Остин да не му каже за състоянието си. На въпроса дали все още има доверие в ръководството на Остин, той отговори: "Имам".

Американските военни потвърдиха, че са нанесли удар по радар в Йемен

70-годишният Остин продължава да е в болница, където се лекува от усложнения след операция от рак на простатата. Неразкриването на хоспитализацията му беше остро критикувано от членове и на двете политически партии и доведе до някои призиви за оставката му.

Остин беше приет в Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" на 22 декември и претърпя операция за лечение на рака, който е бил открит по-рано през месеца по време на рутинен скрининг. Седмица по-късно той е развил инфекция и на 1 януари е бил хоспитализиран и настанен в интензивно отделение. Байдън и висшите служители на администрацията не са били уведомени за хоспитализацията на Остин до 4 януари, а Остин пази диагнозата рак в тайна до вторник.

Водещи новини

Още новини