Изслушват военния министър на САЩ в Конгреса, защото не уведомил за постъпването си в болница 

  • 07 февруари 2024 13:08

  • 668
  • 2
Изслушват военния министър на САЩ в Конгреса, защото не уведомил за постъпването си в болница 
© Getty Images

Американският министър на отбраната Лойд Остин ще бъде изслушан в Конгреса на 29 февруари във връзка с това, че не е уведомил за откритото му раково заболяване и за постъпването си болница дори президента Джо Байдън, съобщи днес говорител на Конгреса, цитиран от Ройтерс.

"Министерството на отбраната потвърди пред комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, че министър Остин ще бъде изслушан пред комисията на 29 февруари за това, че е запазил в тайна хоспитализацията си", каза говорител на комисията.

Остин се извини по време на предавана по телевизията пресконференция миналата седмица за това, че не е уведомил своевременно Байдън и високопоставени служители, че му е поставена диагноза рак на простатата и добави, че е бил шокиран от диагнозата.

Министърът на отбраната на САЩ има рак на простатата

70-годишният Остин се извини също за начина, по който подходи и за влизането си болница, криейки го от обществеността, висшите правителствени служители и от самия Байдън.

Инцидентът предизвика възмущение в политическите среди в САЩ. Някои видни републиканци, включително бившият президент Доналд Тръмп, призоваха Остин да бъде отстранен от поста. Лойд Остин е генерал с четири звезди от запаса, който ръководеше американски войски в Ирак и стана първият афроамериканец, назначен за министър на отбраната на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Байдън заяви, че има доверие на Остин, въпреки, по думите му, грешната преценка на неговия подчинен, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
668 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2024.02.07 | 13:48

2
Духал съм и на по грозни цигани от , този на снимката в Ловешкия затвор.
Емѝ...ПРЪЦ...ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.07 | 13:17

1
Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

Добави коментар

Водещи новини