САЩ предприемат други действия след нападения на свързани с Иран групировки срещу американски сили в Ирак и Сирия

Getty Images
share

САЩ са готови да предприемат и други действия, заяви американският президент Джо Байдън след нападения на свързани с Иран групировки срещу американски сили в Ирак и Сирия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2086

Изявлението се съдържа в писмо до председателя на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън, което е било изпратено снощи. 

Вчера американски изтребители нанесоха въздушни удари в източната част на Сирия, припомня Ройтерс.

Говорителят на Съвета по национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви, че при ударите в Сирия са били унищожени запаси от боеприпаси на иранските Гвардейци на Революцията, съобщава Франс прес. Тази операция е оказала значително влияние върху способността на свързаните с Техеран групи в региона да извършват нападения, добави той.

Вашингтон е знаел, че тези боеприпаси ще бъдат използвани в подкрепа на милиции, особено в Сирия. Целта е била да се смути провеждането на операциите им, "както и да ги разубедим, за да избегнем други нападения", отбеляза Кърби.

Израелски офицер разказа, че е открил тяло на обезглавено бебе в един от кибуците, атакувани от "Хамас"

От 17 октомври насам американските войски и техните съюзници в Ирак и Сирия са били обект на най-малко 14 нападения според Пентагона. 21 от тях бяха леко ранени, а един военнослужещ почина вследствие на сърдечен удар, докато опитвал да отиде на сигурно място, пише БТА.

Свързани с Иран въоръжени групи заплашиха да нападнат американските бази в Близкия изток заради подкрепата на Вашингтон за войната на Израел срещу "Хамас", припомня АФП.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2086

Водещи новини

Още новини