САЩ с нови 500 млн. долара помощ за Украйна

Getty Images
share

Киев ще получи нова финансова помощ от Вашингтон на стойност до 500 милиона долара.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Информацията беше потвърдена от координатора по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби. Предполага се, че помощта ще включва бронирани бойни машини "Брадли" и "Страйкър", предава БНТ.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски посети фронта в Донецка област. Той награди отличилите се в боевете военни, направи си снимки с тях и изслуша докладите на командирите.

САЩ обявиха помощ от 1,3 милиарда долара за икономиката на Украйна

Церемонията по награждаване започна с минута мълчание в памет на загиналите. В среднощното си обръщение Зеленски благодари на всички, които се борят за свободата на Украйна.

"Днес - на фронта. Донецки и Запорожки регион. Нашите войни, предните позиции, активните действия по фронтовата линия. Днес, във всички посоки, войниците ни напредват и това е щастлив ден. Пожелавам на бойците повече дни като този. Посетих една от бригадите, отличила се в битката при Бахмут. Героично са справиха, браво момчета! След това - нашите морски пехотинци. Много мощни, много прецизни - благодаря ви за усилията да спасявате живота на войниците. След това Таврия на юг - натоварен ден, много емоции - имах честта да наградя нашите войници, да стисна лично ръцете им", каза той.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини