САЩ поискаха помощ от хакери

gettyimages
share

Началникът на Агенцията за национална сигурност на САЩ генерал Кийт Алекзандър покани хакери да се присъединят към усилията на властите за повишаване на сигурността в интернет, предаде Ройтерс.

В реч на 20-ата годишна конференция на хакерите в Лас Вегас Алекзандър изтъкна допирните точки между служителите от държавните институции и хакерите, като подчерта необходимостта от запазване на неприкосновеността на личния живот и каза на участниците в срещата, че могат да помогнат чрез разработване на нови инструменти. "Вие ще трябва да дойдете и да ни помогнете", заяви той пред
присъстващите. Това беше безпрецедентен ход от страна на Алекзандър, който рядко изнася речи, а още по-малко пред публика от хакери, професионални защитници и изследователи, които откриват използвани и от двете страни слабости в компютърните програми и апаратура.


Той също така засегна темата за гражданските свободи, която вълнува много изследователи, занимаващи се с интернет, като изрази увереност, че властите в САЩ могат да обезпечат сигурността на нацията и същевременно да защитават гражданските свободи.

Водещи новини

Още новини