Тръмп ще „обяви нещо голямо“ на 15 ноември

Getty Images, архив
share

В навечерието на междинните избори в САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще направи "важно изявление" следващата седмица, с което почти потвърди очакванията на всички, че ще се кандидатира за нов президентски мандат, за което намеква от седмици, пише Bloomberg.

"Ще направя много важно изявление във вторник, 15 ноември, в Мар-а-Лаго", каза той на митинг в понеделник вечерта, който уж беше в подкрепа за републиканския кандидат за Сената на САЩ Джей Ди Ванс в Дейтън, Охайо. "Не искаме нищо да отвлича вниманието от важността на утрешния ден".

Тръмп сигнализира за проблеми с машините за отчитане на гласове в Аризона

Самият Ванс, който е един от подкрепените от Тръмп кандидати в ключови за битката щати, се качи на сцената в много малък отрязък от близо 100-минутния митинг на Тръмп, на който той обрисува картина на американския упадък, който само той може да спаси.

Появата на бившия президент в понеделник вечерта допълнително фокусира вниманието около евентуалното обявяване на плановете му за 2024 г. Голяма част от тази интрига беше подклаждана от самия Тръмп, който в неделя призова последователите си да "останат на линия" за появата му от името на Ванс - един от десетките кандидати за междинните избори на републиканците, които получиха неговата подкрепа.

Демократите се представиха по-добре от очакваното на междинните избори в САЩ, пишат западни издания

Но той изчака до последните моменти на митинга, за да каже само, че ще направи изявление дали ще се кандидатира следващата седмица.

Водещи новини

Още новини