Тръмп сигнализира за проблеми с машините за отчитане на гласове в Аризона

  • 09 ноември 2022 06:38

  • 1024
  • 3
Тръмп сигнализира за проблеми с машините за отчитане на гласове в Аризона
© Getty Images

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и последователите му съобщават за проблеми с много от електронните машини за отчитане на гласове в колебаещия се щат Аризона, предаде Ройтерс.

Според Тръмп и привържениците му това е доказателство за изборна измама, организирана от демократите.

Само няколко часа след началото на изборния ден в окръга Марикопа представителят на властите Стивън Ричър съобщи пред медиите, че около 20 процента от машините за отчитане на гласове в най-населения окръг на щата не функционират правилно. На място бе повикан и екип от техници, който да разреши проблема.

Проблемът бе, че бюлетините не са се нареждали правилно в машината и не са били отчитани, заяви Ричър и допълни, че въпреки затрудненията всички гласове ще бъдат преброени.

Ричър каза, че неизправностите са нещо неприятно и прогнозира, че хората, които не зачитат резултатите от изборите и привържениците на конспиративни теории ще се възползват от темата.

Длъжностните лица в окръга Марикопа заявиха, че проблемът е засегнал около 60 машини и че към 14 часа – осем часа след началото на гласуването – 17 машини са били поправени чрез промяна на настройките за принтиране.

Кандидатката за губернатор на Аризона Кари Лейк, която споделя твърденията на Тръмп, че на президентските избори през 2020 г. е имало измами, също сигнализира за проблемите с машините в акаунта си в "Туитър".

По-късно Лейк каза пред репортери, че не е имало неизправности, когато е подавала своя глас в част на града, в която тя смята, че преобладават симпатиите към Демократическата партия. 

„Правилно решихме да подадем гласа си в либерален район“, каза тя и добави, че проблемът трябва да бъде решен, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
1024 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
и в най-голямата

2022.11.09 | 09:12

3
демокрация пак има стакмистика....
Поп Тодор

2022.11.09 | 08:49

2
Първо трябва да обесят Хилари, тя превърна САЩ в пропаднала държава.

2022.11.09 | 08:32

1
Да им изпратим нашите машини. Само първо да кажат кой трябва да победи.

Добави коментар

Водещи новини