САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна

gettyimages
share

Украинската армия успява да удържи атаките на руснаците по цялата фронтова линия в Донбас, която е с дължина около 480 км.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

Според данни на британското министерство на места дори отблъсква противника. Особено тежка остава ситуацията в района на Мариупол и металургичния завод "АзовСтал". И днес от Министерството на отбраната на Русия обявиха, че са готови да прекратят огъня, за да може украинските бойци да се предадат. Според руски медии вчера от район до завода са изведени 120 цивилни.

САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна. Това стана ясно след разговор между лидерите на трите държави и още няколко европейски съюзници, посветен на новата фаза от войната в Украйна. Надявам се, партньорите ни да разберат, че всеки ден е от значение - всяко отлагане дава възможност на окупаторите да убиват все повече украинци, каза президентът Зеленски в среднощното си обръщение.

"Казвам една истина в буквално всеки разговор с лидери на демократичния свят, по време на всички преговори и интервюта - не е честно Украйна все още да бъде принудена да се моли за нещо, което партньорите й имат на склад от години. Ако те имат оръжията, от които Украйна се нуждае тук и сега, ако разполагат с боеприпасите, от които се нуждаем тук и сега, тяхно морално задължение е преди всичко да помогнат за опазването на свободата. Да помогнат за спасяването на хиляди украинци", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

ДЕН 55 ОТ ВОЙНАТА: Киев: Русия се готви да щурмува убежището на "Азов" в Мариупол

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

Водещи новини

Още новини