Депутатка от американския Конгрес: Оцелях след изнасилване

Getty Images (архив)
share

Представителката на Демократическата партия в американския Конгрес Александрия Окасио-Кортес направи емоционално изказване в една от социалните мрежи по повод обсадата на Капитолия от поддръжници на тогавашния президент Доналд Тръмп в началото на януари.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Докато разказваше за преживяното тогава, тя ненадейно направи самопризнание, в което заяви на аудиторията, че е "оцеляла след изнасилване", но без да разкрива повече подробности.

Знаете ли, след размириците в Капитолия много хора ми казаха просто да продължава напред или дори ме съжаляваха... разбирате ли, използваха същите заучени фрази, които се казват на жертви на изнасилване. Правя сравнение с последното, защото самата аз съм оцеляла след изнасилване, но много малко хора знаят за това, сподели Кортес, цитирана от CNN.

Александрия Окасио-Кортес подкрепи демократа Бърни Сандърс на първия му митинг след инфаркта

Относно нахлуването на симпатизантите на Тръмп в Капитолия Кортес призна, че в онзи момент е мислела, че ще умре, защото навсякъде изведнъж започнали да ехтят изстрели и гърмежи. Затова решила да се скрие в една от тоалетните в сградата, където впоследствие била открита и изведена от служителите на полицията.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Водещи новини

Още новини