Има загинали хора на борда на обхванатата от пожар яхта край Калифорния

gettyimages (архив)
share

Американската брегова охрана се притече на помощ на повече бедстващи хора на горяща лодка за гмуркачи край бреговете на Южна Калифорния, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал до остров Санта Крус. 

Има загинали сред хората на борда, съобщиха пожарникари.

Рано тази сутрин бреговата охрана и противопожарните служби са получил сигнал за пожар на плавателния съд, използван от гмуркачи, край остров Санта Крус, разположен срещу град Санта Барбара. Уебсайтът "Дейли бийст" цитира шефа на пожарната в окръг Вентура, според когото има жертви. Той обаче не уточнява броя им.

Телевизионният канал Кей Ти Ел Ей, който се позовава на противопожарната служба в окръг Вентура, съобщи, че 34 човека са загинали.

От бреговата охрана казаха, че петима души от екипажа на 20-метровия плавателен съд, които са спели на горната палуба, са спасени. Друг член на екипажа е получил леки наранявания. По думите на Матю Крол от бреговата охрана в неизвестност са 34 пътници, които се спели на долната палуба. В издирвателно-спасителната операция участват хеликоптери, малки лодки и патрулен катер.

Водещи новини

Още новини