Тръмп поднови ожесточените нападки срещу четири народни представителки с малцинствен произход

Getty Images/Guliver (архив)
share

Президентът Доналд Тръмп поднови днес ожесточените нападки срещу четири народни представителки от Демократическата партия с малцинствен произход. Той ги нарече слаби и нестабилни и поиска да поднесат извинения на Америка, предаде Франс прес.

"Не мисля, че четирите представителки в Конгреса са способни да обичат Америка", написа Тръмп в Туитър.

"Те трябва да поднесат извинения на Америка (и на Израел) за ужасяващите им и изпълнени с омраза изказвания. Те рушат Демократическата партия, но са слаби и нестабилни личности, които в никакъв случай не могат да разрушат Америка!"

От една седмица Тръмп е под обстрел от критики заради нападките му срещу четирите дами, които няколко пъти посъветва да си ходят в страните, от които са дошли, въпреки че три от тях са родени в Съединените щати, напомня АФП.

Камарата на представителите, в която имат мнозинство демократите, прие във вторник декларация, в която остро осъди расистките коментари на президента. Той си навлече критики и от чужди лидери, сред които германската канцлерка Ангела Меркел и британската министър-председателка Тереза Мей.

Но тези осъдителни реакции не възпират американския президент, който е твърдо решен да задълбочи разделенията в Америка и да заложи на мобилизация на своя електорат, за да бъде преизбран догодина, добавя АФП.

Водещи новини

Още новини