Белият дом осъди опитите за атаки срещу Обама, семейство Клинтън и други публични лица

gettyimages (архив)
share

Белият дом осъди опитите за бомбени нападения срещу бившия президент Барак Обама, бившия президент Бил Клинтън и съпругата му Хилари Клинтън, предаде БТА, цитирайки АП и Ройтерс.

В изявление говорителката на президента Сара Сандърс заяви, че "тези терористични актове са отвратителни" и всички отговорни за тях ще понесат пълната строгост на закона. "Сикрет сървис" и другите правоохранителни агенции разследват и ще предприемат "всички необходими действия в защита на всеки заплашен от тези страхливци", се казва в изявлението.

Президентът Доналд Тръмп е уведомен за събитията и правителството ги възприема "много сериозно", предаде телевизия Ем Ес Ен Би Си, като се позова на високопоставен източник от Белия дом. До Белия дом не е бил пращан пакет с подозрително съдържание, каза информиран източник.

"Сикрет сървис" - агенцията, която охранява ВИП политици в САЩ - обяви по-рано днес, че е засякла пакети с "предполагаеми взривни устройства", адресирани до Барак Обама и Хилари Клинтън. Никой от адресатите не е получил пакетите, нито е бил изложен на риск.

По това време Хилари Клинтън не е била в семейната резиденция в нюйоркско предградие, а на предизборна агитация за Демократическата партия във Флорида. Запознат източник, пожелал анонимност, е казал, че съпругът й Бил Клинтън е бил в дома им в Чапакуа, щата Ню Йорк.

Водещи новини

Още новини