Порнозвезда заведе дело срещу Доналд Тръмп

gettyimages (архив)
share

Порноактрисата Стефани Клифърд, известна като Сторми Даниелс, заведе дело срещу американския президент Доналд Тръмп, предаде АП.

Звездата от филмите за възрастни иска от Върховния съд на Лос Анджелис да обяви споразумението с представител на държавния глава да не разгласява нейната връзка с политика отпреди десетина година за нищожно. Тя твърди, че документът няма правна сила, защото върху него не фигурира подписът на 45-ия стопанин на Белия дом

Към материалите на делото са приложени оригиналът на документа и копия от него. Върху тях има дата 28 октомври 2016 г., или десет дена преди вота за държавен глава. В основното споразумение присъстват подписите на адвоката на Тръмп Майкъл Коен и Сторми Даниелс, фигурираща в документа като Пеги Петерсън, и празно място под измисленото име Дейвид Денисън. В приложението към иска се посочва, че последното име е псевдоним на политика, чийто подпис не присъства в споразумението.

Клифърд по-рано заяви, че е получила от Коен 130 000 долара. Тя в замяна се е задължила да не разкрива конфиденциални данни за Тръмп и неговите интимни връзки, да не предава на никого кореспонденцията и снимките си с Тръмп. Изключение е било направено за тесен кръг от хора, на които актрисата е разказала за отношенията си с женения за Мелания Тръмп мъж.

Сторми Даниелс твърди, че адвокатът през февруари 2018 г. е оказвал натиск върху нея да не разказва за забежките на Тръмп.

Водещи новини

Още новини