Пентагонът се подготвя за война в Космоса

Pixabay
share

САЩ трябва да постигнат превъзходство във войната в Космоса. Това обяви началник щабът на американските военновъздушни сили ген. Дейвид Голдфайн, предаде Space news.

В обръщение пред годишния симпозиум на Военновъздушната асоциация в Орландо, щата Флорида, ген. Голдфайн коментирал, че въпросът не е дали, а кога военновъздушните асове ще сражават в Космоса. "Смятам, че ще се сражаваме в Космоса до няколко години", подчертал висшият американски военен. "Ние (американските военновъздушни сили) сме службата, която трябва да води съвместна война в тази нова оспорвана област. Това е, което страната изисква", изтъкнал ген. Голдфайн в най-силната реторика досега за космическата война като област, която заслужава специално внимание военновъздушните сили на САЩ.

Той е посочил, че за да се увеличи военната огнева мощ на САЩ, военновъздушните сили трябва да използват разузнаване на бойното поле, идващо от "всички области", включително въздуха, киберпространството, сухопътно, морето и Космоса.

Ген. Голдфайн също така смята, че американските военновъздушни сили трябва да инвестират в обучението на ново поколение лидери. Според изданието Space News американските военновъздушни сили разполагат с 7,75 млрд. долара за прокарването на космическите си програми през 2018 г., което е 20 процента повече в сравнение със средствата, предоставени през миналата година.

Водещи новини

Още новини