Доналд Тръмп ще закусва с Ксения Собчак?

gettyimages (архив)
share

Американският президент Доналд Тръмп може да закусва с претендентката за Кремъл Ксения Собчак, предполага лайф.ру.

Белият дом е изпратил покана към руската телевизионна водеща да вземе участие в традиционната Молитвена закуска, която ще се състои на 1 февруари. Прессекретарят на кандидатката за държавен глава на най-голямата по територия страна в света Ксения Чудинова заяви, че все още няма взето решение дали поканата да бъде приета. "Програмата на госпожа Собчак е много натоварена. Би било добре, ако тя се срещне с американския президент", заяви говорителката на една от най-атрактивните участнички във вота на 18 март.

По-рано председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент) Владимир Володин заяви, че негови колеги ще посетят Белия дом следващия четвъртък.

Националната молитвена закуска се организира от Конгреса на САЩ. Молитвената закуска се провежда всеки първи четвъртък на февруари от 1953 г. насам. Първоначално, замислена като религиозно мероприятие, днес Молитвената закуска е едноседмичен форум на политическия, социален и бизнес елит, по време на който се обсъждат глобални теми като религиозна толерантност, взаимопомощ, социални и икономически перспективи пред света.
 

Водещи новини

Още новини