Тилърсън: Ракетните опити на Севера Корея са заплаха за целия свят

gettyimages (архив)
share

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън каза днес, че продължаващите ракетни изпитания на Северна Корея са заплаха за целия свят и подчерта, че Вашингтон работи в тясна връзка със своите регионални съюзници по проблема, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"В Източна Азия един все по-агресивен и изолиран режим в Северна Корея заплашва демокрациите в Южна Корея и Япония, и още по-важно, напоследък той насочи тези заплахи и към САЩ, застрашавайки целия свят", каза Тилърсън на министерска среща на "Общността на демокрациите" във Вашингтон.

"Работейки с нашите регионални съюзници Южна Корея и Япония и с други демократични партньори, ние ще продължим да изграждаме консенсус в Съвета за сигурност на ООН за създаването на единен международен фронт, който да защити нашите ценности и да ни даде по-голяма сигурност", посочи държавният секретар.

Тилърсън говори също и за отношенията с Русия, като каза, че страни като нея "са заплаха за своите демократични съседи, атакувайки фундаменталните основи на нашата демокрация, като се месят в нашите честни и свободни избори".

"Ние поддържаме нашите демократични партньори и работим заедно за опазване на демокрацията от по-нататъшна намеса", заключи държавният секретар на САЩ.

Водещи новини

Още новини