Рекс Тилърсън се срещна с Тереза Мей и Борис Джонсън

  • 14 септември 2017 21:38

  • 2192
  • 0
Рекс Тилърсън се срещна с Тереза Мей и Борис Джонсън
© gettyimages

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обсъди глобалната сигурност и помощта за пострадалите от урагана Ирма с британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и с външния министър Борис Джонсън, предаде ДПА.

В обсъждането на хуманитарно-спасителните дейности в Карибския регион след урагана Ирма се включи и началникът на отдела по политически въпроси на френското външно министерство Никола дьо Ривиер. Форин офис заяви, че Великобритания е осигурила "стратегически въздушен мост" в подкрепа на френските хуманитарни операции на карибските острови Сен Бартелеми и Сен Мартен и че тя работи тясно с властите на САЩ за гарантиране на безопасността на хората в щата Флорида. САЩ ще останат надежден съюзник на Великобритания по време на процедурата по излизането й от ЕС, увери Тилърсън, цитиран от ТАСС.

"Брекзитът създава уникални предизвикателства за британския народ, но знайте, че имате надежден съюзник в лицето на САЩ. Докато протича Брекзитът, ние с нетърпение очакваме тези наши отдавнашни отношения да продължат", каза той. Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че намерението на Либия да произведе избори през 2018 г. е "вероятно подходящият период", предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. "Много е важно обаче да не се действа прибързано и първо да се свърши политическата подготовка. Трябва да има конституция, да има приета основа, за да могат тези избори да се състоят", каза Джонсън.

Рекс Тилърсън призова военните в Мианма да сложат край на "гоненията" над мюсюлманското малцинство на рохингите, които масово бягат в съседен Бангладеш, предаде Франс прес. Трябва да подкрепяме лидерката на мианмарското гражданско правителство Аун Сан Су Чжи, но трябва да заявим съвсем ясно на военните, че ставащото е недопустимо, заяви държавният секретар на САЩ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини