Американски бизнесмен влиза в затвора заради шега по адрес на Хилари Клинтън

Getty Images
share

Бившият шеф на американска фармацевтична компания Мартин Шкрели бе осъден на лишаване от свобода за коментар по адрес на Хилари Клинтън.

Съдът в Бруклин постанови, че известният като „най-мразеният бизнесмен в САЩ“ и бивш шеф на компанията Turing Pharmaceuticals Мартин Шкрели, признат за виновен в машинации с ценни книжа, е нарушил условията на своето освобождаване под гаранция и сега той ще очаква присъдата си по делото за измамите в затвора.

Миналата седмица Шкрели публикува в профила си във Фейсбук съобщение, в което обеща да плати 5 000 долара на всеки, който му донесе „коси от главата на Хилари Клинтън“. Бившият кандидат за президент на САЩ на демократите в момента е на обиколка из страната в подкрепа на своята мемоарна книга.

По-късно постът бе изтрит, но от скандалния текст се заинтересува Тайната служба на САЩ, занимаваща се с охраната на първите лица в държавата. Съдът в нюйоркския квартал Бруклин призна, че Шкрели със съобщението е доказал заплахата, която той представлява за обществото, и трябва да бъде поставен под стража до обявяването на присъдата му по делото за машинации с лекарства.
 

Водещи новини

Още новини