Денят на труда в САЩ премина под знака на политиката

  • 05 септември 2017 09:13

  • 1248
  • 4
Денят на труда в САЩ премина под знака на политиката
© gettyimages (архив)

Денят на труда в САЩ вчера премина под знака на политиката, предаде АП.

Страната отбелязва този свой официален празник през първия понеделник от месец септември. По традиция се смята, че Денят на труда бележи края на лятото. Независимият сенатор Бърни Сандърс, който бе съперник на Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 в борбата за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ миналата година, произнесе няколко речи в североизточната част на страната. "Президентството на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ускорява тенденцията Америка да бъде страна на богатите, а не на всички", подчерта Сандърс. Той осъди остро предполагаемите планове на Тръмп да сложи край на програма на своя предшественик Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, позволяваща на стотици хиляди имигранти, дошли нелегално в САЩ като деца, да останат в страната.

Сенаторът демократ Елизабет Уорън разкритикува президента, че не изпълнява предизборните си обещания да създаде повече работни места и да повиши трудовите възнаграждения. "Вместо това Тръмп назначава в министерството на труда хора, които са настроени против синдикатите и искат да отменят регулации, които според тях вредят на бизнеса, но според профсъюзите защитават правата на работниците", каза тя.

Самият президент, който е милиардер, хвали своята икономическа политика и твърди, че тя е създала над 1 милион работни места в САЩ след встъпването му в длъжност. "Трябва да се съпротивляваме! Работническата класа в Америка е под атака. Да продължим борбата!", призова на митинг в Кливланд, Охайо, популярният телевизионен водещ Джери Спрингър.

Стотици хора преминаха през центъра на Лос Анджелис с призив за национално минимално заплащане на труда от 15 долара на час и по-силна синдикална защита на работниците. "Америка се нуждае от профсъюзи", можеше да се прочете на голям транспарант, издигнат от демонстрантите.

Подобни шествия с искане за минимална заплата бяха проведени в още няколко града в САЩ.

Последвайте канала на

БТА
1248 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.09.06 | 12:43

4
крадливите евреи навсякъде с едни и същи приказки

2017.09.06 | 12:43

3
СЛАВА НА ТРЪМП И САЩ!

2017.09.05 | 12:25

2
много парички са награбили циганетата леви, но ще им ги вземат

2017.09.05 | 12:25

1
АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ГЛУПОСТИ КАТО НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ. ОБАЧЕ САМО ТОЙ СТАНА БОГАТ И ТО БЕЗ ДА РАБОТИ.

Добави коментар

Водещи новини