Арнолд Шварценегер за имиграционния указ на Доналд Тръмп: Глупост!

gettyimages (архив)
share

Указът на американския президент Доналд Тръмп за ограничаването на имиграцията в страната е глупост, заяви Арнолд Шварценегер, предаде ТАСС.

Роденият в Австрия актьор и бивш губернатор на щата Калифорния отправи остри критички към 45-ия държавен глава на САЩ. "Това е безумие. Явно администрацията на Тръмп е неподготвена, за да издава такива укази", коментира изпълнителят на главната роля във филмовата поредица "Терминатор". "Имам чувството, че мерките са взети прибързано и от юридическата гледна точка не са издържани", допълни той. Според Шварцнегер ограничаването на потока от чужденци може да бъде постигнато с други средства. Стопанинът на Белия дом забрани на гражданите на Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан да влизат в страната. Освен това той спря действието на програмата за разселване на чужденци за 120 дни.

Шварценегер е привърженик на Републиканската партия, от която бе излъчен Тръмп. Въпреки това по време на предизборната кампания артистът отказа да подкрепи Тръмп и застана на страната на претендентката на демократите Хилари Клинтън.

Водещи новини

Още новини