Обама ще посреща Коледа на Хаваите

share

Американският президент Барак Обама отпътува от Вашингтон за Хаваите, за да бъде със семейството си за коледните и новогодишните празници.

Държавният глава се забави в столицата, за да подпише закона с който бяха въведени облекченията на данък работна заплата. Съпругата на президента Мишел и двете му дъщери – Саша и Малия вече са на Хавайските острови, където пристигнаха миналата седмица.

Оставането на президента във Вашингтон беше наложително, съобщиха от пресслужбата на Белия дом. В петък Камарата на представителите на САЩ одобри двумесечно подновяване на облекченията за подоходния данък и помощите при безработица, осигурявайки победа на президента Барак Обама срещу републиканците, които контролират долната камара. Преди това и Сенатът прие удължаването на облекченията.

Така Конгресът завърши работата си по тези данъчни облекчения, чийто срок изтичаше на 31 декември, приключвайки година на битки по въпросите за разходите и данъците, коментира "Ройтерс". За да влезе в сила законът обаче, той трябваше да бъде подписан от президента Барак Обама.

Водещи новини

Още новини