Доналд Тръмп: Полезно е, че Путин ме харесва (обновена+видео)

share

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп даде първа пресконференция след избора си. На нея той обяви, че е прехвърлил своята бизнес империя на синовете си Ерик и Доналд младши. Освен това обеща да е "най-големият създател на работни места, когото Бог някога е създавал".

Тръмп приветства плановете на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) да прибави 2000 нови работни места в Мичиган и Охайо и отбеляза, че Фиат (Fiat) няма да строи завод за 1,6 милиарда долара в Мексико, а вместо това ще инвестира в съществуващо предприятие в Мичиган и ще прибави 700 нови позиции. Новоизбраният президент прибави, че иска да върне в Съединените щати прехвърлените в чужбина дейности на фармацевтичния сектор.

Новоизбраният президент разкри, че този уикенд е отхвърлил предложение за 2 милиарда долара за проект в Дубай.

Доналд Тръмп, който след по-малко от 10 дни ще стане президент на САЩ, заяви, че Русия никога не се е опитвала да го притиска, и обвини американските разузнавателни агенции за публикациите с компрометиращи го материали, включително скандални видеозаписи от интимен характер. Според него спецслужбите опитвали "за последно да му лепнат черно петно". Той определи като актив фактът, че Владимир Путин го харесва.

„Тъжни опоненти се опитват да омаловажат моята победа с фалшиви новини“, заяви Доналд Тръмп. „Разузнаването не биваше да позволява тези фалшиви новини да излизат в публичното пространство. Един последен изстрел срещу мен. Русия никога не се е опитвала да използва натиск срещу мен. Аз нямам нищо общо с Русия. Не съм обвързан със сделки, дългове или каквото и да е. Русия току що потвърди, че непотвърденият доклад, за който платиха политическите ми опоненти е пълна безсмислица“, заяви още Тръмп, но призна, че
именно Русия стои зад хакерските атаки и обеща да няма повече такива.

"Обама допринесе за появата на ИДИЛ, Русия ще помогне да я унищожим", обяви Тръмп и още: "Русия ще ни уважава повече през моя мандат".

Доналд Тръмп каза още, че след потвърждаването на номинацията му за здравен министър ще бъде представен и законопроект, който да замени здравната реформа на Барак Обама. Той освен това подчерта, че цените на лекарствата могат да са по-конкурентни, като определи като „убийство“ това, че правителството не преговаря за цените.

По-рано днес говорител на руския президент отрече Кремъл да разполага с компромат срещу новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, както и срещу Хилъри Клинтън, която беше кандидат на Демократическата партия. Дмитрий Песков коментира пред журналисти разпространените в САЩ съобщения, че Русия събирала компрометиращи информации за Тръмп.

„Президентът на Руската федерация се занимава с изграждане на отношения с нашите задгранични партньори в интерес на Руската федерация и в интерес на руския народ, както и в интерес на глобалния мир, стабилността и сигурността“.

Говорителят на Кремъл сравни „качеството“ на сегашните съобщения с доклада за „руските хакерски атаки“. Той каза, че тези публикации са „истерични“ и представляват „очевиден опит да се навреди на двустранните отношения“.

Гледайте повече тук:

Водещи новини

Още новини