Няколкостотин души протестираха срещу Доналд Тръмп в Париж

Getty Images
share

Между 300 и 400 души, предимно американци, се събраха днес в Париж на протест срещу избирането на републиканеца Доналд Тръмп за президент на САЩ, обвинявайки го в расизъм и сексизъм, предаде Франс прес.

"Не сме тук, за да оспорваме резултатите от изборите. Ние уважаваме демократичния процес. Не уважаваме обаче неговите ценности" (на Тръмп), каза за АФП Юсеф Алмуджхраби, американски студент, живеещ от шест месеца в Париж.

Демонстрантите организираха шествие до Айфеловата кула и издигнаха плакати с надписи "Тръмп на боклука" и "Париж срещу Тръмп".

"Постройте стена около Тръмп, аз ще я платя", бе написал един от протестиращите на плаката си, по аналогия със стената, която милиардерът обеща да издигне по границата с Мексико. На други плакати бяха изписани послания срещу расизма, омразата към жените, ислямофобията, хомофобията и белия национализъм, отбелязва Асошиейтед прес.

Откакто Тръмп победи на президентските избори на 8 ноември, на много места в САЩ бяха организирани протести срещу казаното от милиардера в кампанията. Демонстрации имаше също в Берлин и Лондон

Водещи новини

Още новини