Пътници на самолет бяха евакуирани заради дим от смартфон

share

Пътниците на самолет на авиокомпания Саутуест еърлайнс, готвещ се да изпълни полет от Луизвил за Балтимор, бяха евакуирани заради дим, излизащ от прегрял смартфон Самсунг Галакси Ноут 7 (Samsung Galaxy Note 7), предадоха световните агенции.

Инцидентът се разиграл на летището в град Луизвил в щата Кентъки. В самолета имало 75 пътници. В момента, в който стюардесата разяснявала инструкциите за безопасност, от изгасения смартфон на един от пасажерите се понесъл дим и така се стигнало до евакуацията.

Сара Грийн, съпругата на пътника, чийто смартфон се подпалил, каза, че това е станало точно след като телефонът е бил изключен. Изведнъж апаратът започнал да пращи и от него се разнесъл дим.

Тогава съпругът ми го извади от джоба си и го хвърли на пода, допълва Сара Грийн. Тя пояснява, че телефонът е бил подменен от Самсунг, след като компанията обяви изтегляне и подмяна на смартфоните от този тип заради риск от експлозия или възпламеняване на батерията.
Компанията изтегли най-малко 2,5 милиона смартфона от вида по целия свят. Новината че след тази мярка подменен телефон също се е подпалил може да постави Самсунг в неудобно положение и да доведе до отваряне на нова скъпа страница в глобалния скандал с този модел смартфони.

Водещи новини

Още новини