Тръмп: Ще призная Крим за руски, ако ме изберат

Getty Images/Guliver
share

"Ако бъда избран за президент на САЩ ще обмисля въпроса с признаването на Крим за част от Русия и отмяна на санкциите, наложени на Москва заради Украйна". Това заяви кандидатът на републиканците Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС.

“Да, ще го обмислим, ще разгледаме въпроса”, каза Тръмп на пресконференция във Флорида. В предизборната платформа обаче, която бе приета на конгреса на Републиканската партия в Кливланд, се посочва, че санкциите трябва да останат в сила, докато не бъдат напълно възстановени суверенитетът и териториалната цялост на Украйна.

Според Тръмп руският президент Владимир Путин не уважава кандидата на демократите Хилари Клинтън, нито пък настоящия президент Барак Обама. “Русия, ако ме чувате, надявам се да можете да откриете онези 30 000 имейла, които липсват. Мисля, че ще бъдете щедро възнаградени от нашите медии", каза още Доналд Тръмп във връзка с кореспонденцията, която Хилари Клинтън е водела през пощенска кутия извън системата на Държавния департамент, обявена от нея за “частна”.

Водещи новини

Още новини