Тръмп: Не знам кой е Путин, но го уважавам

Getty Images/Guliver
share

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп отправи на пресконференция днес критика по адрес на своята съперничка от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес.

На събитието за медиите, което се състоя в един от клубовете му за голф във Флорида, Тръмп каза, че за разлика от Клинтън, той не се страхува да застане пред хората и да отговаря на въпроси.

Тръмп също така отхвърли твърденията на демократите, че Русия е хакнала имейлите на Националния конгрес на Демократическата партия, за да помогне на предизборната му кампания. Според него е "твърде малко вероятно" да са верни обвиненията, че Русия е отговорна за това.

На въпрос дали руският президент Владимир Путин е възможно да предпочита именно него за бъдещ държавен глава на САЩ, Тръмп отговори: "Никога не съм се срещал с Путин, не знам кой е Путин", но добави, че го уважава. "Мисля, че и той ме уважава и се надявам да се сработим", подчерта Тръмп.

Кандидатът на републиканците отбеляза, че ако победи на изборите, отношенията между САЩ и Русия значително ще се подобрят.
В интервю за тв канала Си Би Ес по-рано днес Тръмп отрече също всякакви връзки с Русия и руските власти. Той посочи, че няма никакви бизнес интереси в Русия. "Моят бизнес е разпространен по целия свят, но ние не работим в Русия, нямаме работни места там", каза той, отговаряйки на въпрос на журналиста, пише БТА.

Водещи новини

Още новини