Атакуваното нощно заведение във Флорида е емблематично за каузата на хомосексуалистите в САЩ

share

Клуб "Пулс" в югоизточния американски град Орландо, щата Флорида, който стана този нощ сцена на една от най-кръвопролитните масови убийства в историята на САЩ, е едно от нощните заведения, емблематични за каузата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация в страната, предаде Франс прес.

"Една вселена за забавление и фантазии, най-горещият клуб в Орландо", така се представя заведението на собствения си сайт, на който са публикувани голям брой понякога "горещи" снимки на купонджии.

"Пулс" е известен и със своите спектакли с травестити. Клубът е основан през 2004 г. след лична драма. Съоснователката и съсобственичка на заведението Барбара Пома, итало-американка, разказва на сайта, че е загубила през 1991 г. брат си Джон, който починал от СПИН.

Защитата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация е един от основните приоритети на администрацията на президента на САЩ Барак Обама, отбелязва БТА. За еволюцията на отношението към сексуалните малцинства в страната говори красноречиво фактът, че еднополовите бракове са разрешени във всички американски щати от юни миналата година.

На Фейсбук страницата на клуб "Пулс" днес пише: "Молете се за всички, докато ние преминаваме през това трагично събитие. Благодарим Ви за вашите мисли и любов.", предаде Асошиейтед прес.

Водещи новини

Още новини