Гард на Обама нахлул с пищов в къща на бившата си

gettyimages
share

Служител на американската елитна полицейска служба "Сикрет сървис" беше арестуван от полицията във Вашингтон, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на службата.

Служителят Артър Болдуин е обвинен в опит за проникване с огнестрелно оръжие в дома на жена. Повдигнати са му обвинения в повреждане на собственост и взлом, каза говорителката на полицията Гуендолин Кръмп. Двадесет и осем годишният Болдуин повредил прозореца и задната врата на апартамент 23-годишна жена в Югоизточен Вашингтон. Това станало малко след полунощ, докато той не бил на работа, отбелязва полицията. В. "Вашингтон пост" съобщи, че в апартамента живеела бившата приятелка на Болдуин. Според полицията мъжът влязъл в апартамента с револвер 357-ми калибър.

Директорът на "Сикрет сървис" Джоузеф Кланси е разпоредил да бъде временно прекъснато разрешителното за достъп до секретна информация на задържания служител, а той да бъде пратен в отпуск, се казва в изявлението на службата, охраняваща президента на САЩ Барак Обама и семейството му. Служителят работи в отдела за задгранични мисии на "Сикрет сървис".

Арестът създава поредно главоболие на службата за охраната след поредица скандали, породени от сериозни пропуски в работата й и поведението на нейни сътрудници.

Водещи новини

Още новини