Американски самолет остана без пилот насред полет

share

Американски самолет остана без пилот насред полет, съобщиха агенциите. Машината на "Делта Еър" летяла от Минеаполис до Лас Вегас.

Капитанът отишъл до тоалетната и когато се върнал, се оказало, че вратата на кабината му се е повредила и не може да бъде отворена. След няколко безуспешни опита да я отвори той запазил спокойствие и съобщил на общо 168-те пътници на борда, че вторият пилот ще трябва да извърши аварийно кацане на летището "Маккарън" в Лас Вегас.

В крайна сметка вторият пилот поел управлението и приземил машината от своето място, защото му било по-познато. Но от неговото място не могат да се извършват всички операции. Точно заради това, след като самолетът все пак кацнал успешно, той е бил изтеглен от пистата с машина до съответния ръкав. Приземяването било извършено в рамките на 15 минути.

"Беше щуро преживяване", обясни пътникът Къри Ръсел, който записал цялата ситуация на телефона си. Джеси Дотъри пак разказа пред Ей Би Си, че не е имало паника, а по-скоро объркване.

"Когато измина половината полет, който продължава обикновено два часа и половина, чухме силен разговор пред пилотската кабина. Видяхме и капитана, който стоеше пред кабината, не вътре. Той остана там до кацането", каза още тя. Никой не е пострадал по време на аварийното кацане.

Водещи новини

Още новини