Обама стана член на съюз на пивовари

gettyimages
share

Американският президент Барак Обама стана почетен член на на Асоциацията на домашните пивовари, пише нюзру.

По този начин организацията награди държавния глава на САЩ за приноса му към производството на кехлибарената напитка. Той е първият президент, който е сварил бира в резиденцията на американските държавни глави – Белия дом. Обама е станал собственик на инсталация за производство на бира в домашни условия още през 2011 г. Тогава той помолил главния си готвач Сам Кас да открие рецепта за напитката. Кулинарът от своя страна се обърнал към местни пивовари и в резултат в Белия дом се произвеждат две марки от пенливото питие - White House Honey Ale и Honey Porter. За сваряването на бирата се използва мед от кошер от Южната поляна на резиденцията на американските президенти.

Според Кас бирата е добра и производителите били очаровани от резултатите на прохождащия в занаята Обама. Асоциацията обединява 1,2 млн. души и изразява благодарността към настоящия стопанин на Белия дом за неговата готовност да експериментира и да сподели своя опит.

Първият президент на САЩ Джордж Вашингтон също е бил ценител на бирата. Той е написал рецепта, която и до днес се пази в нюйоркска библиотека. Той обаче не е живял в Белия дом. Първият използвал резиденцията на американските държавни глави за свое жилище е наследникът на Вашингтон на поста - Джон Адамс (1797-1801 г.), отбелязва медията.

Водещи новини

Още новини