Канадският военен флот забрани алкохола

share

Канадските Кралски ВМС вчера наложиха на екипажите си почти пълна забрана за употреба на алкохол след инцидент с пияни моряци, предаде БТА, цитирайки  Ройтерс.

Досега им беше позволено да пият, докато не са на служба. Сега ще могат да докоснат алкохол само при специални случаи, например Коледа, ако капитанът разреши. В добавка автоматите за продажба на бира и вино на борда ще бъдат премахнати. А в редките случаи, когато моряците ще могат да си пийнат, ще трябва да плащат повече, тъй като корабите ще вдигнат цените на алкохола, сервиран в техните барове.

Употребата на алкохол ще бъде забранена, докато корабите са в морето, заяви командващият ВМС вицеадмирал Марк норман пред репортери вчера.

През юли той заповяда корабът "Уайтхорс" да бъде отзован от международно учение в Сан Диего, САЩ, и върнат в Канада след скандал с трима пияни моряци на брега, докато корабът бил на котва. Адмиралът напомни, че ВМС на Великобиртания, Австралия и Нова Зеландия имат същите правила за пиенето.

Агенцията отбелязва, че новите правила все пак не са толкова строги като тези в САЩ, където на бойните кораби цари сух режим.
 

Водещи новини

Още новини