Български тийнейджър с 21 обвинения след гонка с полицията в САЩ

Guliver / Getty Images
share

Живеещ в Атланта 17-годишен българин има вече 21 обвинения за различни престъпления, след като си организира преследване на висока скорост с полицейски автомобили по улиците на града, съобщи бТВ.

Тийнейджърът Станислав Косев бил спрян от полицейски патрул, защото слушал твърде силно музиката в спортния си автомобил.

В хода на проверката Косев си признал, че няма шофьорска книжка, но изненадващо скочил на газта и опитал да се измъкне от полицаите. В разпространеното видео за случая от полицейския автомобил се вижда как българинът се провира между колите в предградията на Атланта, като на моменти се движи с над 190 км/ч.

Жител на района се отървал на косъм от смъртта, след като белият автомобил минал на сантиметри от него. В един момент младежът загубил контрол над колата, прелетял над канавка, минал през двора на една от къщите в района, където останали части от автомобила му.

Вероятно наранен от скока, Станислав изскочил от колата и минути след това бил арестуван. Той показал българска шофьорска книжка, която в САЩ не се признава, но и вероятно е фалшива, тъй като младежът няма нужните години, за да притежава истинска.

Три от обвиненията срещу Косев са за углавни престъпления, но за момента той е на свобода срещу 21 000 долара гаранция.

Водещи новини

Още новини