11-годишна девойка уби пума

share

Любопитна история се разиграла в северната част на щата Вашингтон. 11-годишна девойка застреляла пума и така спасила братчето си от опасния хищник. Дивото животно се навъртало от няколко дни наоколо.

Бащата Том Уайт също го забелязал, даже го проследявал с пушка в ръка, но така и не съумял да го издебне. В това утро пумата са прокраднала до къщата, дебнейки нищо неподозиращото момче, току-що излязло на двора. Сестричката обаче забелязала опасността, взела подпряната до входната врата пушка и без да му мисли много-много, натиснала спусъка. Улучила звяра с първия изстрел.

Аналогичен случай имало и седмица по-рано в същия щат, когато друга пума била убита, след като навлязла в населено място и показала агресивност, пише "Новинар".

Тези животни не са рядкост в Щатите, даже на места ловът им е разрешен заради прекомерно разрасналата се популация. От Департамента по лова и риболова отбелязват и други инциденти, при които фермери са били принудени да стрелят по тях заради нападения над домашни животни. Очевидно в дивата среща хищниците трудно набавят храна и затова са принудени да скъсяват дистанцията с хората. За най-смелите това се оказва фатално.

Водещи новини

Още новини