Пентагонът ще преразгледа мерките за сигурност във военни обекти по света

share

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл съобщи, че е възложил на заместника си провеждането на задълбочени проверки на охранителните мерки на американските военни обекти по света след нападението във вашингтонската база Нейви ярд, включително на пропуските, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, предаде БТА.

В това нападение бяха застреляни 12 души и ранени над десет. "Срок на валидност, равнище на достъп, вид пропуск, ще проверим всичко това. Очевидно по-дългосрочните пропуски не водят до проверка на лицето, има известна бъркотия тук. Затова ще обърнем внимание на всеки компонент на документите за пропуск", заяви Хейгъл.

Той призна, че е имало "алармени сигнали", които е можело да се забележат у нападателя в Нейви ярд, но не коментира чия е отговорността и дали има виновни в небрежност.

"Като обмислите ситуацията постфактум, имало е алармени сигнали. Трябвало ли е да ги засечем? Защо не сме? Как е можело да стане? На всички тези въпроси трябва да се отговори", каза министърът на отбраната.

По-рано днес говорителят на Белия дом Джей Карни съобщи, че администрацията на Обама ще преразгледа правилата за допускане в правителствени обекти на лица, които работят там по договор с други организации и компании.

Водещи новини

Още новини