Обама: Тероризмът все още не е победен

share

Американският президент Барак Обама заяви, че въпреки безспорните успехи срещу тероризма, той все още не е победен, предадоха световните информационни агенции.

В телевизионно интервю той припомни ударите срещу лидерите на различни крила на Ал Кайда в Афганистан и Пакистан, както и отслабените ядра на организациите след тези загуби.

Обама коментира и затворените заради потенциална опасностот терористични атаки посолства на САЩ по света, както и мерките, които предстои да се вземат за гарантиране на сигурността.

Прихванат разговор между лидера на "Ал Кайда" Айман ал Заухири и водача на йеменския клон на организацията Назир ал Ухайши бе причината редица западни държави като САЩ и Великобритания да решат да затворят своите дипломатически мисии в арабския свят в края на Рамадана.

Двайсетина консулства и посолства на САЩ в Африка и Близкия изток - в Абу Даби, Аман, Кайро, Рияд, Джеда, Доха, Кувейт, Маскат, Сана, Триполи, Антананариву, Бужумбура, Джибути, Хартум бяха затворени заради заплаха от терористични нападения.

Според източник от разузнаването постъпили са най-сериозните данни за готвено нападение от 11 септември 2001 г. насам.

Водещи новини

Още новини