Основателят на Фейсбук учреди лобистка група

Getty Images
share

Основателят и президент на Фейсбук Марк Зукърбърг официално учреди политическа група, която ще лобира в области като имиграционната политика, образованието и инвестициите в научните изследвания, предаде БТА.

Зукърбърг обяви учредяването на Fwd.us в статия във в. "Вашингтон пост". В нея той заявява, че САЩ се нуждаят от нов подход към тези въпроси, ако искат да станат по-конкурентоспособни на световната сцена.

Според Зукърбърг сегашната имиграционна политика на САЩ не е адаптирана към съвременния свят и те трябва да създадат възможности за получаване на гражданство от живеещите незаконно в страната около 11 милиона имигранти.

Лобистката група е подкрепена от редица лидери на компании от високотехнологичния сектор като президента на Гугъл Ерик Шмит, шефката та Яху Мариса Майър и съоснователят на LinkedIn Рийд Хофман.

Зукърбърг заяви, че Fwd.us ще лобира за всеобхватна имиграционна реформа, по-високи стандарти в училищата, включително повече наблягане на науките, технологиите, математиката и инженерството, както и за повече инвестиции в авангардните технологии.

Водещи новини

Още новини