Спипаха даскал да изневерява на жена си с 14-годишно момиче

share

Женен даскал се изправи вчера пред съда по обвинение в многобройни полови актове с 14-годишна своя бивша възпитаничка. Учителят по английски, 36-годишният Даниъл Рейли е използвал кодови имена по мобилния си телефон, за да пази аферата в тайна от жена му и семейството му, каза прокурор в съда в нюйоркския квартал Куинс.

Бившият морски пехотинец е обвинен в това, че е правил най-малко 10 пъти секс с детето в апартамента си в Ню Йорк, когато съпругата е била навън с тяхната малка дъщеричка. Вчера съдът го пусна под гаранция в размер на 30 000 долара. В случай че бъде осъден, той ще лежи седем години в затвора.

Съдебни документи показват, че тяхната последна секс среща е била само дни преди ареста на Рейли в училището, в което работи, след сигнал на майката на жертвата до училищните власти. Прокурорът каза в съда, че връзката между учител и ученичка е започнала миналата година, когато той убедил момичето да бъдат нещо повече от приятели. Преподавателят започнал да й изпраща съобщения по телефона през август, след което я поканил в апартамента си, когато жена му била излязла с 11-месечното им бебе.

Рейли, обвинен в изнасилване, е дал кодово име на момичето, за да не може родителите й да я заподозрат и открият аферата, докато той самият използвал друг код за съпругата си, за да остане и тя на тъмно. “Обвиняемият е планирал да запази аферата тайна”, каза прокурорът, цитиран от New York Daily News.

Връзката била разкрита, едва когато сестрата на жертвата е открила съобщения от Рейли в телефона й. Тя споделила с майка си, която на свой ред уведомила училищните власти.

Учителят с годишна заплата от 61000 долара, служил като морски пехотинец от 1996 до 2000 година, не е имал дисциплинарни проблеми, откакто започнал да работи в даскалото през 2007 г. “Този случай е изключително притеснителен. Училищата трябва да са безопасни за децата. Вместо това, обвиняемият е обвинен в изнасилване на своя бивша ученичка”, каза районният прокурор Ричард Браун.

Райли е уволнен с почести от корпуса на морските пехотинци през 2000 г. и е популярен преподавател в училището

Водещи новини

Още новини