САЩ се охарчиха за ученията в Южна Корея

share

Военновъздушните сили на САЩ обявиха, че 2,1 милиона долара им е струвало изпращането на два бомбардировача Б-2, способни да носят ядрено оръжие, на тренировъчен полет над Южна Корея, съобщи БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Общото полетно време на двата Б-2 "Спирит" било 75 часа, заяви представител на ВВС. Самолетите изминали над 10 500 км от военновъздушната база Уайтман в щата Мисури до Южна Корея и обратно в четвъртък.

Изпращането на двете машини беше в рамките на съвместните учения на въоръжените сили на САЩ и Южна Корея, организирани всяка година. Според съобщението на американското командване, то демонстрира способността на САЩ да нанасят прецизни удари на далечни разстояния, както и решимостта им да гарантират сигурността на съюзниците си в Азиатско-Тихоокеанския регион.

В отговор на включването на двата американски бомбардировача в съвместните американско-южнокорейски учения вчера севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че ракетните му войски са готови "да уредят сметките със САЩ".

Водещи новини

Още новини