САЩ пратиха бомбардировачи способни да носят ядрено оръжие към Сеул

  • 18 март 2013 22:05

  • 4744
  • 3
САЩ пратиха бомбардировачи способни да носят ядрено оръжие към Сеул
©

САЩ в съвместните учения с Южна Корея, които започнаха на 1 март и ще завършат чак на 30 април, използват стратегическите бомбардировачи „Б-52”, които са способни да носят на борда си ядрено оръжие. Това съобщи говорителят на Пентагона Джордж Литъл, като допълни, че в рамките на маневрите една такава машина е прелетяла над Корейския полуостров на 8 март, предаде ИТАР-ТАСС.

По неговите думи на борда на тежкия бомбардировач не е имало ядрено оръжие. Но присъствието в ученията на тези самолети, които могат да бъдат въоръжени с крилати ракети с ядрени бойни глави, трябва да демонстрират пред Северна Корея, че американските войски и техните съюзници в региона се намират под надеждната защита на „ядрения чадър”. „Ние сме сериозно загрижени от поведението и риториката на Северна Корея”, подчерта Джодж Литъл.

Последвайте канала на

Novini.bg
4744 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
s

2015.07.21 | 11:10

2
Това е един жалък опит за сплашване на КНДР!Корейците са силни и също имат стратегически бомбардировачи а и ракети, който могат да уцелят всяка точка в сащ.И да не забравяме Русия и Китай те няма да стоят и да гледат моментално ще подкрепят КНДР.
Ким Чен Ир

2015.12.30 | 20:31

3
Другарю, вие сте пример за всички поданници на КНРД. Моля заповядайте при нас, ще ви направя генерал и ще ви дам да ръководите нашата отбрана срещу това зло САЩ. Ще можете да им пращате нашите хартиени ракетки и детски корабчета до пълното им унищожение!!! Напред, Другари!

2015.07.13 | 18:21

1
fuck the usa

Добави коментар

Водещи новини